Zpracování placenty

Placenta je jedním z nejvíce fascinujících orgánů. V různých kulturách je považovaná za dvojče dítěte, nebo za fyzického i energetického ochránce, jen v moderních společnostech se vyhazuje jako nebezpečný odpad. Placenta není orgánem matky. Dalo by se říct, že se jedná o orgán zapůjčený matce pro období, kdy poskytuje svému dítěti devět měsíců růstu a vývoje. Jedná se o endokrinní orgán, což znamená, že produkuje hormony specifické pro těhotenství a během něj.

Doba pokročila, a i naše společnost připouští, že placenta může mít svůj přínos i po porodu. Zpracování placenty je stále relativně nová a poněkud kontroverzní praxe, existuje mnoho otázek kolem jejího zpracovávání. Studie zde však jsou a přináší fakta. Ve studii od PubMed z roku 2000 bylo prokázáno, že poměr proteinů, tuků a minerálních látek, včetně železa byl v nasušených kapslích velmi dobrý. Což znamená, že se ženě díky užívání zpracované placenty, např. v kapslích vrátí brzy její vitalita.

Několik studií ukazuje, že požití placenty v jakékoli formě pomáhá snižovat progesteron a zvyšovat prolaktin. Prolaktin společně s oxytocinem zodpovídají za tvorbu mléka. Z těchto studií vychází, že pokud žena užívá jakýkoli produkt z placenty, její tvorba mléka se zlepšuje a je úměrná poptávce miminka. Studie ohledně užívání placenty pro podporu tvorby mléka nebyly rozsáhlé, takže se účinek spíš předpokládá. Paušálně se nedá říci, že pomohou všem ženám. Ale předpokládá se úspěšnost, protože placentové výrobky obsahují:

  • estrogen, progesteron, hCG, TSH, kortizol, prolaktin a relaxin, apod.
  • bílkoviny,
  • vitamíny B6, B12, E
  • minerální látky
  • železo
  • kmenové buňky

Výhody, které ženy užívající výrobky z placenty, především kapsle mohou pozorovat:

  • Vyšší energetická hladina
  • Menší šance na baby blues
  • Menší šance na poporodní depresi
  • Vyrovnaná nálada a hormony
  • Lepší tvorba mléka
  • Lepší zážitek z vazby s dítětem
  • Vyšší hladiny železa
  • Snížené postnatální krvácení
  • Děloha se rychleji vrací do velikosti před těhotenstvím
  • Celkově rychlejší a lepší zotavení po narození dítěte

Co Vám nabízím?

Placentové kapsle

Metoda zpracování RAW

Jedná se o nasušenou placentu, která je sušena raw způsobem, tedy do 40 stupňů. Kapsle jsou 100% vegan velikost „0“. Tato metoda napomáhá zachování enzymů a hormonů a tak se hodí zejména v šestinedělí. Doporučuje se spotřebovat co nejdříve, nejpozději do 6 měsíců.

TČM metoda

Jedná se o tradiční čínskou metodu, kdy je placenta upravena nejprve napařením s bylinkami, poté nasušena a rozemleta a aplikována do kapslí. Kapsle jsou veganské velikost „0“ . Tyto kapsle dle TČM mají delší trvanlivost, spotřebovat je je vhodné do roku. 

Celkový počet kapslí je od 100ks do 200ks dle velikosti placenty a volby úpravy. Dávkování je individuální. Doporučená dávka jsou 3 kapsle za den s možností úprav dle fyzického a psychického stavu ženy a potřeby výkonu.

Tinkturu z placenty

Jedná se výluh, kdy se do alkoholu (40-50%) vloží kousek placenty a nechá se v něm luhovat celé šestinedělí. Poté je možno slít přes plátýnko nebo husté sítko tinkturu a uložit do temného prostředí, kde vydrží i celý život.

Tato tinktura je využívá především v období menopausy, nebo při léčbě ženských potíží či při bolestivosti menstruace. Doporučuje se 20-40 kapek 3x denně.

Placentová esence

Esence je vhodná pro ženy i děti. Jedná se jemnější výtažek z placenty, který se připravuje z alkoholu a destilované vody. Esenci lze využívat každodenně. Napomáhá ke stabilizaci nálady v náročných životních obdobích.

Usušený pupečník na památku

Otisk placenty na památku

Amnion moon

Ceník zpracování placenty

Kapsle samostatně TČM/RAW  2 850 Kč

Balíček Kapsle TČM/RAW, esence 3 300 Kč

Balíček Kapsle TČM/RAW, tinktura 3 500 Kč

Balíček Kapsle TČM/RAW, tinktura, otisk, pupečník 3 800 Kč

Balíček Kapsle TČM/RAW, tinktura, esence, otisk, pupečník, amnion moon 4 100 Kč

Jsem zde pro Vás

+420 732 425 822

info@dulaostrava.cz

Individuální setkávání dle potřeby a domluvy v Ostravě a okolí.

Logo Dula Ostrava

Jsem zde pro Vás

Jsem zde pro vaše příjemné prožití těhotenství, porodu i šestinedělí.
Individuální setkávání dle potřeby a domluvy v Ostravě a okolí.

Zavolejte mi: +420 732 425 822